Over mij

 

“Mijn naam is Tineke Friesen, ik ben getrouwd en moeder van twee meiden. We wonen in Nieuwegein en naast dansen houd ik ook van Piloxing, af en toe hardlopen en veel creatief bezig zijn. Verder ben ik gek op planten en stekjes: de huiskamer is inmiddels een urban jungle!

Ik heb de opleidingen SPW4 en HBO-Pedagogiek afgerond. Na jarenlang te hebben gewerkt met tieners in de jeugdhulpverlening en een jaar fulltime te hebben ‘gemoederd’ (en niet alleen over eigen kids), ben ik in 2013 in contact gekomen met Babymoves. De eigenaresse bood me de kans om les te geven aan de dreumesgroep en zij leidde me op tot het geven van deze danslessen. En tsjeee: dít vond ik LEUK! Het programma van Babymoves sprak me enorm aan, maar daagde me ook uit er een eigen draai aan te geven. In 2015 ontwikkelde ik de methodiek achter ‘Peuterstapjes’. Hierbij kwam mijn pedagogische scholing, danshobby en om eerlijk te zijn ook de ervaring met onze eigen kids goed van pas. Een AALO opleiding tot groepslesdocent volgde en op dansgebied bleef en blijf ik bij door het regelmatig volgen van scholing bij o.a. Ta-da, Dingjan Peuterdansonderwijs en Studio Swing. Bij laatstgenoemde dansschool deed ik de opleiding tot Taal- en Rekendansdocent: ik ben heel enthousiast over bewegend leren! Naast de Peuterstapjes lessen aan kids en ouders, geef ik de andere dagen van de week Taal- en Rekendanslessen aan peuters en kleuters op kinderdagverblijven, peutergroepen en basisscholen in en rond Nieuwegein. Superleuk dat de vraag naar de lessen zo groeide! Na jaren met heel veel plezier te hebben samengewerkt met juf Mariska (van Bewegenboog, dikke tip), heb ik half 2022 wegens familieomstandigheden besloten om weer terug te gaan naar vier wekelijkse lessen, die ik zelf geef.

Het prachtigste aan het geven van de danslessen vind ik, naast alle blije gezichtjes, de trotse blikken van de ouders die hun kind iets nieuws zien leren en zien stralen. Ik vind Peuterstapjes zelf gewoon zó leuk! En blijkbaar is dit erg besmettelijk!:-)”

 

Ervaringen van ouders

 

“Wat had je de show goed in elkaar gezet! Mijn schoonmoeder raakte maar niet uitgepraat over hoe leuk jij dit doet en hoe ontzettend enthousiast jij bent!”

“Oma’s en opa’s waren onder de indruk van wat onze dochter in een paar maanden heeft geleerd.”

“Ik vind het nu al jammer dat mijn zoon ooit te oud gaat worden voor jouw lessen, want je doet ‘t zo leuk en je bent zo georganiseerd. Kunnen velen van leren!”

“Very nice photos… and you look so happy on all of them!!! It is great to see your enthusiasm and joy for what you do… your job is your hobby :)”

“De kinderen reageren zo goed op jou! En dan die lieve complimentjes, ik zie mijn dochter er van groeien.”

 

Contact

 

Wat leuk dat je meer wilt weten over Peuterstapjes! Mail via onderstaande knop naar info@peuterstapjes.nl en je ontvangt snel een reactie.

Peuterstapjes – KvK 63488000 – Tineke Friesen – info@peuterstapjes.nl