Aanbod

 

Mini-stapjes

Voor kids van 1 én 2 jaar: dansen, spelen, muziek: actieve shared quality time samen met mama of papa!

Peuterstapjes

Voor kids van 2 tot 4 jaar: gezamenlijke warming up, dansen met de juf en een show voor papa of mama!

Op locatie

Op de peutergroep of het KDV: we nemen de leukste materialen mee en maken er een feest van!

Mama&MiniFit

Een workout voor Mama en in de lesruimte naast je: een vrolijke bewegingsles voor je mini!

 

Mini-stapjes

 

Speciaal voor kids van 1 én 2 jaar: dansen, spelen, ontdekken, muziek en vooral lekker veel bewegen: shared quality time met mama of papa!

Een Mini-stapjes les ziet er als volgt uit:

 • Vrij spelen. We beginnen alle lessen met vrij spelen, waardoor de kinderen kunnen wennen aan de ruimte, elkaar en de juf.
 • Warming up. na ons vaste welkomsspel met de bal en liedje, beginnen we met opwarmen. Gezellig met mama of papa in de grote kring de juf nadoen. We dansen hierna op enkele (vaak bekende) kinderliedjes, die heel geschikt zijn om thuis nog eens samen na te doen.
 • Trommel. Alle kids gaan op de banken zitten en mogen omstebeurten laten horen hoe goed ze het verschil tussen zacht en hard al kennen!
 • Dansen. We dansen op zowel rustige muziek, als op liedjes met een beat en dat met allerlei leuke materialen. Iedere week is er minstens één dansje dat we de week ervoor ook hebben gedaan: kinderen houden van herhaling en het herkennen geeft zelfvertrouwen. Tijdens (vaak) één liedje zitten ouders even op de banken en dansen ze niet mee: zo oefenen de kinderen zelfstandigheid.
 • De Baan. Op de tweewekelijks wisselende baan oefenen we de grove motoriek en balans. Van springen als een kikker tot opzij leren stappen, van balanceren op de wiebelvissen tot stampen op de vloeistoftegels: de baan is een avontuur dat de kinderen zelfstandig of aan de hand van mama of papa mogen aangaan.
 • Drinken. We stampen als een olifant naar de matten en drinken een bekertje ‘Olifanten water': een vast rustmoment.
 • De Mand. Dit onderdeel doet altijd beroep op de zintuigen. Na ons rijmpje (spreken in een ritme stimuleert de taalontwikkeling) ontdekken we iedere week een verrassing in de mand. Daarmee oefenen we de fijne motoriek, creativiteit en expressie.
 • Bellen. Een goede manier om oog-handcoördinatie te trainen, maar vooral heel erg leuk: honderden bellen uit de bellenblaasmachine!
 • Regenboogfeest. We sluiten de les af met kleurrijk speel- en dansmateriaal: een feestje!

 

Lesdagen-/tijden

Dinsdag 9-10 uur (juf Mariska)

Woensdag 9-10 uur (juf Tineke)

Vrijdag 9-10 uur (juf Mariska)

Vrijdag 11-12 uur (juf Tineke)

 

 

Peuterstapjes

 

Speciaal voor kids van 2 tot 4 jaar: een warming up met mama of papa, dansen met de juf en een mini-show aan het einde van de les!

Een Peuterstapjes les ziet er als volgt uit:

 • Vrij spelen. We beginnen alle lessen met vrij spelen, waardoor de kinderen kunnen wennen aan de ruimte, elkaar en de juf.
 • Warming up. na ons vaste welkomsspel met de bal en liedje, beginnen we met opwarmen. Gezellig met mama of papa in de grote kring de juf nadoen. We dansen hierna op enkele (vaak bekende) kinderliedjes, die heel geschikt zijn om thuis nog eens samen na te doen. Na de warming up gaan de ouders (op 2 of 3 hulpouders na) naar de kleedkamer of naar de brasserie boven.
 • Trommel. Alle kids gaan op de banken zitten en mogen omstebeurten laten horen hoe goed ze het verschil tussen zacht en hard al kennen!
 • Dansen. We dansen op zowel rustige muziek, als op liedjes met een beat en dat met allerlei leuke materialen. Instrumentale muziek en leuke meezingers: genoeg afwisseling! Toch zijn er iedere week één of twee dansjes hetzelfde als de week ervoor: kinderen houden van herhaling en het herkennen geeft zelfvertrouwen.
 • De Baan. Op de tweewekelijks wisselende baan oefenen we de grove motoriek en balans. Springen, balanceren, sluipen, kruipen, en aan het einde altijd een stukje over de bank. Hulpouders helpen zo nodig door een elleboogje vast te houden. Grote sprong van de bank af en… nog een rondje!
 • Drinken. We stampen als een olifant naar de matten en drinken een bekertje ‘Olifanten water': een vast rustmoment.
 • De Mand. Dit onderdeel doet altijd beroep op de zintuigen. Na ons rijmpje (spreken in een ritme stimuleert de taalontwikkeling) ontdekken we iedere week een verrassing in de mand. Daarmee oefenen we de fijne motoriek, creativiteit en expressie. Tijdens dit onderdeel komen de ouders de les weer in.
 • Show. Iedere week een mini-show: de kinderen laten één van de geoefende dansjes aan de ouders zien en genieten trots van het applaus.
 • Bellen. Een goede manier om oog-handcoördinatie te trainen, maar vooral heel erg leuk: honderden bellen uit de bellenblaasmachine!
 • Regenboogfeest. We sluiten de les af met kleurrijk speel- en dansmateriaal: een feestje!

 

Lesdagen-/tijden

Dinsdag 10-11 uur (juf Mariska)

Dinsdag 11-12 uur (juf Mariska)

Woensdag 10-11 uur (juf Tineke)

Woensdag 11-12 uur (juf Tineke)

Vrijdag 10-11 uur (juf Mariska)

Vrijdag 12-13 uur (juf Tineke)

 

 

Op locatie

 

 

Peuterstapjes biedt ook losse workshops of lessenseries op locatie aan, bijvoorbeeld bij Kinderdagverblijven of Peutergroepen. Deze vrolijke, actieve lessen bestaan uit bekende Peuterstapjes-onderdelen waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei meegebrachte materialen. Ook een superleuke eindshow voor ouders is mogelijk! Deze lessen kunnen worden gegeven door Mariska, Femke, Mariette of Tineke.

Sinds 2018 is Tineke Friesen ook gecertificeerd Taal- en Rekendans docent. Taaldans® en Rekendans® (ontwikkeld door Lenneke Gentle, Studio Swing) verbindt taal- en rekenbegrippen aan beweging. De lessen sluiten aan bij de thema’s van het VVE programma van de peutergroep of kleuterklas en worden in series gegeven. In opdracht van de gemeente Nieuwegein geeft Tineke deze leerzame lessen al sinds september 2019 wekelijks op diverse Nieuwegeinse peutergroepen. Taal- en Rekendanslessen zijn even speels en fantasierijk als de Peuterstapjes lessen: iedere keer een feest! De laatste les van de serie is een ‘Show’-les waarbij ouders mogen komen kijken.

 

Mama&MiniFit

 

Lots of Energy en Peuterstapjes slaan de handen ineen voor moeders met jonge kids:

Een intensieve workout voor jou en -in de ruimte naast je- een vrolijke bewegingsles voor je mini!

Een gezin, werk, een sociaal leven. Als moeder hou je veel ballen in de lucht en is het lastig om ook nog eens tijd voor jezelf vrij te maken om bijvoorbeeld te gaan sporten. Mama&MiniFit biedt daarvoor nu een oplossing! In een halfuur krijg je een intensieve workout, waardoor je een sterk, gezond en fit lichaam krijgt. Tegelijkertijd krijgt je mini een leuke dans- en bewegingsles in de ruimte naast jouw lesruimte. Je slaat dus twee vliegen in één klap:

1. Jij kunt sporten en hebt even ‘me time’ zonder dat je daarvoor oppas hoeft te regelen of ‘s avonds nog de deur uit hoeft te gaan (terwijl je daar eigenlijk geen puf voor hebt).

2. Jouw mini krijgt een vrolijke dans- en bewegingsles: goed voor zijn/haar motorische ontwikkeling, gezellig samen met andere kindjes én gewoon in de ruimte naast jou!

Meer informatie of aanmelden voor Mama&MiniFit kan via Lots of Energy: www.lotsofenergy.nl.

Peuterstapjes – KvK 63488000 – Tineke Friesen – 06-10248957 – info@peuterstapjes.nl