Aanbod

 

Mini-stapjes

Voor kids van 1 én 2 jaar: dansen, spelen, muziek: actieve shared quality time samen met mama of papa!

Peuterstapjes

Voor kids van 2 tot 4 jaar: gezamenlijke warming up, dansen met de juf en een show voor papa of mama!

Op locatie

Op de peutergroep of het KDV: we nemen de leukste materialen mee en maken er een feest van!

Thuis

Online mini-danslesjes incl. toegestuurd dansmateriaal: doe thuis mee met de juf in het filmpje!

 

Mini-stapjes

 

Speciaal voor kids van 1 én 2 jaar: dansen, spelen, ontdekken, muziek en vooral lekker veel bewegen: shared quality time met mama of papa!

Een Mini-stapjes les ziet er als volgt uit:

 • Vrij spelen. We beginnen alle lessen met vrij spelen, waardoor de kinderen kunnen wennen aan de ruimte, elkaar en de juf.
 • Warming up. na ons vaste welkomsspel met de bal en liedje, beginnen we met opwarmen. Gezellig met mama of papa in de grote kring de juf nadoen. We dansen hierna op enkele (vaak bekende) kinderliedjes, die heel geschikt zijn om thuis nog eens samen na te doen.
 • Trommel. Alle kids mogen laten horen hoe goed ze het verschil tussen zacht en hard al kennen!
 • Dansen. We dansen op zowel rustige muziek, als op liedjes met een beat en dat met allerlei leuke materialen. Iedere week is er minstens één dansje dat we de week ervoor ook hebben gedaan: kinderen houden van herhaling en het herkennen geeft zelfvertrouwen. Tijdens (vaak) één liedje blijven ouders even zitten en dansen ze niet mee: zo oefenen de kinderen zelfstandigheid.
 • Drinken. We stampen als een olifant en drinken een bekertje ‘Olifanten water': een vast rustmoment.
 • De Baan. Op de tweewekelijks wisselende baan oefenen we de grove motoriek en balans. Van springen als een kikker tot opzij leren stappen, van balanceren op de wiebelvissen tot stampen op de vloeistoftegels: de baan is een avontuur dat de kinderen zelfstandig of aan de hand van mama of papa mogen aangaan.
 • De Mand. Dit onderdeel doet altijd beroep op de zintuigen. Na ons rijmpje (spreken in een ritme stimuleert de taalontwikkeling) ontdekken we iedere week een verrassing in de mand. Daarmee oefenen we de fijne motoriek, creativiteit en expressie.
 • Bellen. Een goede manier om oog-handcoördinatie te trainen, maar vooral heel erg leuk: honderden bellen uit de bellenblaasmachine!

 

Peuterstapjes

 

Speciaal voor kids van 2/ 2,5 tot 4 jaar: een warming up met mama of papa, dansen met de juf en een mini-show aan het einde van de les!*

Een Peuterstapjes les ziet er als volgt uit:

 • Vrij spelen. We beginnen alle lessen met vrij spelen, waardoor de kinderen kunnen wennen aan de ruimte, elkaar en de juf.
 • Warming up. na ons vaste welkomsspel met de bal en liedje, beginnen we met opwarmen. Gezellig met mama of papa in de grote kring de juf nadoen. We dansen hierna op enkele (vaak bekende) kinderliedjes, die heel geschikt zijn om thuis nog eens samen na te doen. Na de warming up gaan de ouders (op 2 of 3 hulpouders na) naar de kleedkamer of naar de brasserie boven.*
 • Trommel. Alle kids mogen laten horen hoe goed ze het verschil tussen zacht en hard al kennen!
 • Dansen. We dansen op zowel rustige muziek, als op liedjes met een beat en dat met allerlei leuke materialen. Instrumentale muziek en leuke meezingers: genoeg afwisseling! Toch zijn er iedere week één of twee dansjes hetzelfde als de week ervoor: kinderen houden van herhaling en het herkennen geeft zelfvertrouwen.
 • Drinken. We stampen als een olifant en drinken een bekertje ‘Olifanten water': een vast rustmoment.
 • De Baan. Op de tweewekelijks wisselende baan oefenen we de grove motoriek en balans. Springen, balanceren, sluipen, kruipen, en aan het einde altijd een stukje over de bank. Hulpouders helpen zo nodig door een elleboogje vast te houden. Grote sprong van de bank af en… nog een rondje!
 • De Mand. Dit onderdeel doet altijd beroep op de zintuigen. Na ons rijmpje (spreken in een ritme stimuleert de taalontwikkeling) ontdekken we iedere week een verrassing in de mand. Daarmee oefenen we de fijne motoriek, creativiteit en expressie. Tijdens dit onderdeel komen de ouders de les weer in.*
 • Show*. Iedere week een mini-show: de kinderen laten één van de geoefende dansjes aan de ouders zien en genieten trots van het applaus.
 • Bellen. Een goede manier om oog-handcoördinatie te trainen, maar vooral heel erg leuk: honderden bellen uit de bellenblaasmachine!

*(Vanwege de regelgeving rondom het coronavirus blijven ouders ook bij de Peuterstapjes lessen nu de hele les aanwezig in de zaal. Er is daarom geen show aan het einde van de les: de hele les is al te bewonderen:-))

 

Op locatie

 

 

Peuterstapjes biedt ook losse workshops of lessenseries op locatie aan, bijvoorbeeld bij Kinderdagverblijven of Peutergroepen. Deze vrolijke, actieve lessen bestaan uit bekende Peuterstapjes-onderdelen waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei meegebrachte materialen. Ook een superleuke eindshow voor ouders is mogelijk! Deze lessen kunnen worden gegeven door Mariska, Femke, Mariette of Tineke.

Sinds 2018 is Tineke Friesen ook gecertificeerd Taal- en Rekendans docent. Taaldans® en Rekendans® (ontwikkeld door Lenneke Gentle, Studio Swing) verbindt taal- en rekenbegrippen aan beweging. De lessen sluiten aan bij de thema’s van het VVE programma van de peutergroep of kleuterklas en worden in series gegeven. In opdracht van de gemeente Nieuwegein geeft Tineke deze leerzame lessen al sinds september 2019 wekelijks op diverse Nieuwegeinse peutergroepen. Taal- en Rekendanslessen zijn even speels en fantasierijk als de Peuterstapjes lessen: iedere keer een feest! De laatste les van de serie is een ‘Show’-les waarbij ouders mogen komen kijken.

 

Thuis

 

Yeay, er kan nu ook thuis gedanst worden, wanneer het jullie maar uitkomt!

*Nieuw* Videoles Lente!
Vanaf 1 april 2021 is er een nieuwe Videoles met bijpassend materialendoosje beschikbaar. Yeay! Het thema van de les is ‘Lente’ en alle vaste Peuterstapjes les-onderdelen komen voorbij: warming-up, trommel, dansjes (onder andere een spiksplinternieuwe kippendans), drinken, de baan, de mand en natuurlijk bellen.
Je kindje kan gemakkelijk in de eigen huiskamer dansen en de materialen ontdekken. Het openen van het materialendoosje is sowieso al een feestje! De videoles is een mooie uitlaatklep voor de energie van je peuter, biedt motorische uitdagingen en stimuleert de taalontwikkeling. En owja, als je zelf ook gezellig mee doet, maken jullie samen van die fijne stofjes in je hersenen aan: lekker in beweging! De videolessen zijn ook nog heel erg leuk voor jonge kleuters.

Wil jij ook de link naar deze superleuke videoles en het materialendoosje ontvangen? De prijs is € 20,- inclusief verzendkosten. Aanmelden kan via een mailtje naar info@peuterstapjes.nl!

Peuterstapjes Thuis ‘Dieren’
Bij deelname aan Peuterstapjes Thuis ontvang je de linkjes naar 22 korte video-danslessen die je op ieder moment kunt aanzetten. Precies genoeg voor een maand lang iedere doordeweekse dag een nieuw dansje, en dat alles binnen het thema van de serie: dieren.

Ieder mini-danslesje begint met een korte warming up. Daarna vragen we de bellenblaasvis om te laten zien wat voor nieuw dansje we die dag gaan doen:
– een dansje op een bekend kinderliedje, waarbij hard kan worden meegezongen?
– een dansje samen met Mama of Papa, superleuke shared quality time?
– een dansje met mooi materiaal uit het toegestuurde verrassingsdoosje?
– een dansje waar kids van leren: een educatieve woordenschat-dans?

Eén van de bellen van de bellenblaasvis wordt doorgeprikt en tadaa: meteen is duidelijk wat voor dansje we die dag doen! Daarna is gaan we zwaaien en is de les voorbij… of zetten jullie ‘m gewoon nóg een keer aan natuurlijk! Om het nog gemakkelijker te maken, ontvang je ook linkjes naar compilaties en de hele playlist.

Bij deelname aan Peuterstapjes Thuis krijg je ook GRATIS een verrassingsdoosje met leuke dansmaterialen om te houden! Let op: hoewel deze materialen met zorg zijn uitgekozen en gemaakt, zijn ze niet bedoeld om zonder toezicht te worden gebruikt.

Op dit moment is er alleen de Peuterstapjes Thuis serie ‘dieren‘ beschikbaar. Alle dansjes en materialen hebben te maken met dieren, waar ze wonen en wat ze doen.

Kosten: € 30,-, inclusief verzendkosten van het verrassingsdoosje. De linkjes naar de Mini-danslesjes blijven tot ten minste twee maanden na start deelname beschikbaar.

Peuterstapjes – KvK 63488000 – Tineke Friesen – 06-10248957 – info@peuterstapjes.nl